Για παραγγελίες: 211 2149289 GreenAquarium.gr
Πριν την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας, επικοινωνήστε μαζί μας για έλεγχο διαθεσιμότητας

Η θερμοκρασία του νερού στα μέρη όπου ζουν τα ψάρια στο φυσικό τους περιβάλλον (λίμνες ή ποτάμια) είναι σταθερή. Αυτή τη σταθερή θερμοκρασία πρέπει να φροντίσουμε να υπάρχει και στο ενυδρείο μας, αν δεν θέλουμε να έχουμε απώλειες ψαριών.

Τα τροπικά ψάρια που έχουμε στα ενυδρεία μας ζουν σε θερμοκρασίες από 22 ως και 30 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα με την περιοχή από όπυ προέρχονται.

Κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικές συσκευές, που ονομάζονται θερμοστάτες και είναι κάτι αντίστοιχο με τα καλοριφέρ που έχουμε στο σπίτι μας, μόνο που αυτοί μπαίνουν μέσα στο ενυδρείο και φροντίζουν για την σταθερή θερμοκρασία του νερού.

Ο κάθε θερμοστάτης έχει και μια συγκεκριμένη ισχύ, ανάλογα με το μέγεθος του ενυδρείου που προορίζεται. Οι περισσότεροι χομπίστες χρησιμοποιούν 1 watt για κάθε λίτρο νερού. Δηλαδή σε ένα ενυδρείο 200 λίτρων, θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα θερμαντικό σώμα 200 watt. Αντίστοιχα μπορείτε να έχετε 2 θερμοστάτες από 100 watt ο καθένας τοποθετημένους σε διαφορετικά σημεία του ενυδρείου για καλύτερη κατανομή θέρμανσης.

Κατά την διάρκεια των αλλαγών νερού τον χειμώνα φροντίστε το καινούργιο νερό μπαίνει στο ενυδρείο να μπαίνει με αργούς ρυθμούς για την αποφυγή απότομων αλλαγών θερμοκρασίας, που μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένειες και θανάτους.

Τοποθετήστε τους θερμοστάτες μόλις λίγα εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του νερού και σε οριζόντια στάση για καλύτερη κατανομή θερμοκρασίας και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε και την τοποθέτηση ενός θερμόμετρου μέσα στην γυάλα, το οποίο πρέπει να ελέγχετε καθημερινά.

Ένας θερμοστάτης μοιάζει κάπως έτσι:

Θερμοστάτης της JAGER των 400W

400W1

 

Το προφίλ μου

Φίλτρο αναζήτησης

12 ατοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες

Visa Mastercard Maestro

vbvsc 68x37

PB blue GR

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Καλάθι αγορών

 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Our partners

seratropica logojuwelEHEIM logoseachemfluvalaquael

eshaaquavitroebivivinternationalwyinDr. Bassleertropical logo

acuarium munstersiccedophinvitalismarinarehausalifert

amtra logoboyu logohikariprodacresun logodupla logohobby