Templates by BIGtheme NET

Για παραγγελίες: 211 2149289 GreenAqua.gr

211 2149289 Σίφνου 19 Αγ. Βαρβάρα

Summer scene icon3 

Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό από 3 Αυγούστου - 17 Αυγούστου

 august

 

Black Widow Tetra - Χήρες

Black Widow Tetra - Χήρες
Τιμή χωρίς ΦΠΑ: 1,94 €
Τελική Τιμή: 2,40 €
1-4w.gif
widow
widow2
widow3
Περιγραφή

Ζει σε ήσυχα ή στάσιμα νερά στον Rio Paraguay, την νότια Βραζιλία και την Βολιβία. Έχει έρθει στα ενυδρεία της Ευρώπης από την δεκαετία του '30, και έχει πάρει το όνομα Χήρα, κάτι που δεν είναι ελληνικής έμπνευσης, αλλά μάλλον γερμανικής. Τα πρώτα χρόνια στην Γερμανία την ονόμαζαν Μαύρη Τέτρα και στην συνέχεια πήρε το όνομα Χήρα, ακριβώς από το χρώμα που έχει. Σαν όνομα ακούγεται λίγο μακάβριο, αλλά δεν έχει παίξει ρόλο στην διάδοση αυτού του ψαριού, ούτε εδώ στην Ελλάδα, ούτε και στον υπόλοιπο κόσμο.

Είναι ψάρια που χαρακτηρίζονται από την μεγάλη προσαρμοστικότητα τους στις συνθήκες του νερού, αν και προέρχονται από ιδιαίτερα μαλακά νερά. Έτσι αποδείχτηκαν, από τις πρώτες εισαγωγές που έγιναν προς την Ευρώπη, ικανά να επιβιώνουν σε σχεδόν οποιοδήποτε νερό και έγιναν ένα από τα είδη που είναι κατάλληλα για αρχάριους στο χόμπι του ενυδρείου. Όταν είναι ακόμα νεαρά, έχουν μαύρο χρώμα και συμπεριφορά σμηνόψαρων, κάτι που όταν μεγαλώνουν αλλάζει. Το χρώμα τους γίνεται πιο ανοιχτό, αλλά και η συμπεριφορά τους παύει να είναι ομαδική. Τα ενήλικα ψάρια απομονώνονται σε κάποιες γωνίες του ενυδρείου και χάνουν την αρχική ενεργητικότητα τους.

Χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής και ανθεκτικότητα, σε συνθήκες που τους προσφέρουμε, οι οποίες μπορούν να είναι: Θερμοκρασία από 20°C έως 28°C, ΡΗ 5,5 - 8, και σκληρότητα νερού έως πάνω από 20 °dGH. Είναι πολύ ειρηνικά απέναντι σε ψάρια του ίδιου είδους αλλά και στα άλλα ψάρια που ζουν στο ενυδρείο και εύκολα στην αναπαραγωγή τους. Το ενυδρείο τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 λίτρων, αν και δεν είναι σωστό να τα κρατάμε σε αυτό το κατώτερο όριο. Πρέπει να έχουμε σχετικά χαμηλό φωτισμό, φυτά και χώρο ελεύθερο, συνδυασμένο με δυνατότητα να μπορούν να κρύβονται όταν το έχουν ανάγκη. Στην διατροφή τους δεν έχουν καθόλου απαιτήσεις και τρώνε τα πάντα, ζωντανή τροφή, κατεψυγμένη αλλά και τροφή σε φυλλαράκια.

Το μήκος των ενήλικων θηλυκών φτάνει τα 5,5 cm ενώ τα αρσενικά μένουν 0,5 έως 1 cm μικρότερα. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχουν έντονες διαφορές των δυο φύλων, εκτός από το ελαφρώς μακρύτερο εδραίο πτερύγιο των αρσενικών. Το χρώμα και στα δυο φύλα είναι όμοιο, μαύρο έως γκρι, ανάλογα με την ηλικία, με γυαλιστερά λέπια.

Για να κάνουμε αναπαραγωγή των ψαριών χρειαζόμαστε ένα ενυδρείο 10 λίτρων, στο οποίο βάζουμε ένα ζευγάρι ή ακόμα και δυο αρσενικά με ένα θηλυκό. Μπορούμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα όμως αν βάλουμε τρία θηλυκά και τρία αρσενικά ψάρια σε ένα ενυδρείο μεγαλύτερο από 30 λίτρα. Το νερό πρέπει να έχει σκληρότητα κάτω από 10° dGH, ΡΗ χαμηλότερο από 7,5 και θερμοκρασία 22°C έως 26°C χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι με λίγο διαφορετικές συνθήκες δεν είναι δυνατόν να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολύ σύντομα θα διακρίνουμε την διάθεση των αρσενικών να ζευγαρώσουν και το θηλυκό με τα πτερύγια τεντωμένα να μπαίνει στην διαδικασία. Το ζευγάρωμα γίνεται συνήθως τις πρωινές ώρες, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα είδη της οικογένειας Characidae. Τα αυγά αφήνονται ελεύθερα ανάμεσα στα φυτά και φτάνουν τα 500 ή περισσότερα, είναι διαφανή και κολλούν στα φύλλα των φυτών. Αν τα βάλουμε σε ένα ξεχωριστό ενυδρείο, μετά από 24 ώρες βγαίνουν οι προνύμφες και μετά από 4 ημέρες τα μικρά κολυμπούν ελεύθερα και μπορούμε να τα ταΐσουμε. Προτιμότερο όμως είναι να τους δίνουμε ποικιλία τροφών και να κάνουμε καθημερινές αλλαγές νερού. Σε τρεις έως τέσσερις μήνες φτάνουν σε ηλικία ζευγαρώματος.

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις γι'αυτό το προϊόν.

12 ατοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες

Visa Mastercard Maestro

vbvsc 68x37

PB blue GR

Φίλτρο αναζήτησης

Επαναφορά όλων

Καλάθι αγορών

 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Our partners

seratropica logojuwelEHEIM logoseachemfluvalaquael

eshaaquavitroebivivinternationalwyinDr. Bassleertropical logo

acuarium munstersiccedophinvitalismarinarehausalifert

amtra logoboyu logohikariprodacresun logodupla logohobby